h1

Tulislah emel ke DBKL

January 28, 2009

Masalah tikus di kampung baru semakin menjadi-jadi. Amat serious… Bilalah DBKL nak mari bawak flame-thrower ni?

Alat pemusnah tikus yang berkesan

Alat pemusnah tikus yang berkesan

Marilah kita semua tulis emel aduan ke DBKL. Ini alamat emel untuk aduan: jk@dbkl.gov.my

Tahun lepas DBKL dengan kerjasama penduduk berjaya tangkap 2000 tikus!  Patut tahun ni datang baliklah.

h1

Seribusatu persoalan

December 31, 2008

Aku beli matlab ’08 pirate nyer kat KB. Berfungsi dengan baik atas laptop aku. Aritu aku beli Solidworks ’08. Balik umah install rupanya service pack jer. Sapa2 kat KB tolong naik tingkat atas KB mall beli Solidworks ’08 pastu share bila balik KL ok. Jangan beli service pack pulak ok. Kalau nak cam yang service pack tu, kat depan cover dia tulis Solidworks V2008 SP3.1 – jangan beli yang ini.
Hari ni aku cat jamban rumah orang, kaler putih. Setengah jam nak tanggalkan cat dari tangan dan kaki.

ok ciao

h1

Boleh tahan…

December 29, 2008
Sheffield City Council is really concerned about not getting our backsides wet.

Sheffield City Council is really concerned about not getting our backsides wet.

h1

Selamat Datang

December 29, 2008

Ini blog tak rasmi pelajar transfer program uniKL-sheffield ok. Segala macam benda, mengarut ataupun tidak  akan diletakkan dalam blog ini supaya dapat dilihat oleh para pelajar. Pelajar sekalian dilaungkan supaya menyumbang kepada perkembangan blog yang tidak seberapa ini. Nampaknya sekarang pelajar sedang cuti, mungkin ini masa yang sesuai untuk latihan accent sheffield. Mereka di kelantan, terutamanya, boleh berlatih loghat sheffield-kelate. Mungkin AbeMat boleh ajar yer..

PS: Gambar diatas bukan gambar permandangan sheffield.

OK ciao